Физички лица

Спореди видови штедење 


Заштедата е дел од приходот кој не сте го потрошиле. Тоа не значи дека не треба да трошите туку да бидете ‘’по-економични потрошувачи’’. Сега можeте да штедите според Вашите можности  и динамикa.

 

Одбери ја НАЈДОБРАТА можност за твоите заштеди!

 


ФЛЕКС ЗАШТЕДА

ОРОЧЕН ДЕПОЗИТ

ПОГОДНО ЗАРедовно штедење

Достапност на заштедата во секое време
Штедење на подолг рок без повлекување во периодот на орочување
Вложување на заштедитеПовеќекратно, со износ и динамика според можностите

Електронско банкарство 

Траен налог 
Еднократно, на почетокот на периодот на орочување
Достапност на заштедата

Во секое време од банкомат во Зона 24/7

По орочениот период

Можност за предвремено разорочување со камата од 0,01% 

Минимален износ за пресметка на камата/

300.000 МКД /

5.000 ЕУР

Каматна стапка 12 месеци

 

 

МКД     

Прилагодлива

Фиксна      

0,8 %

1,3%

ЕУР

0,4 %

0,4%

                                                                                        Прочитај повеќе>>                                Прочитај повеќе>>             

ПроКредит Банка е банка со доминантен германски капитал и гарантира сигурност на вложените средства од страна на штедачите. Дополнително ПроКредит Банка ги осигурува депозитите на своите штедачи во Фондот за осигурување на депозити.  

 

 

 
24.03.2018
  • EUR 61,35 61,4946 61,80
  • USD 48,50 49,8093 50,50
  • CHF 51,15 52,5460 53,75
  • GBP 69,35 70,4486 71,75
  • CNY 6,05 7,8865 8,05