Skip to main content

Се грижам. Делувам. Менувам

ПроКредит Банка е општесвено одговорна компанија и со нашето секојдневно работење се стремиме да придонесеме за зачувување на животната средина.

На ниво на ПроКредит групација се придружуваме кон инцијативата за јавно објавување на ефектот кој го имаме кон општеството со нашето работење. Извештајот за одржливост содржи детални информации за нашиот бизнис модел, принципите и вредностите за работа кон клиентите и вработените, како и сите активности кои ги правиме за намалување на негативното влијание кон животната средина. Истиот може да го погледнете на следниов линк.

Дознајте повеќе за нашата еко стратегија на следниот линк

Кампањата Се Грижам, Делувам, Менувам преставува инклузивна платформа преку која ПроКредит Банка заедно со нашите вработени, клиенти, соработници и сограѓани ја изразува заедничката грижа за зачувување на животната средина со цел да си овозможиме повеќе зелена и почиста околина за нас и идните генерации. Преку различни типови на активности директно делуваме со цел да влијаеме на промена на секојдневните навики и го подигнеме степенот на севкупна свесност за последиците со кои се соочува нашата животна средина.
Погледнети ги нашите реализирани активности како и календарот на планирани настани и придружете ни се за заедно да се грижиме, делуваме и менуваме.

Еко евенти

1

ПроКредит Банка во 2019 год. учествуваше во 4 еко акции за зачувување на животната средина

ПроКредит Банка заедно

1

ПроКредит Банка на едукативна дружба во оснвното училиште Петар Поп Арсов

ПроКредит Банка во соработка со Општина

plastika

Со цел да ја поттикнеме свеста за управување со отпад ПроКредит Банка организираше едукативна активност за секое дете. 

Како банка која во секојдневното работење применува голем број на

1

Еко Акција #3 - Чистиме заедно за подобра животна средина

ПроКредит Банка традиционлано ја организира Еко акцијата #3 за чистење на животната средина во која работиме и

2

Подобруваме забавни паркови

Тимот на ПроКредит Банка во соработка со општина Карпош како дел од иницијативата #Се грижам. Делувам.

1

Традиционална недела на електромобилност во септември

Здружението за промовирање на електрични возила Електромобилност Скопје во рамки на глобалниот

1

Еко Акција #4 - Чистиме заедно за подобра животна средина

ПроКредит Банка традиционлано ја организира Еко акцијата #4 за чистење на

1

ПроКредит Банка организира пошумување

ПроКредит Банка како дел од иницијативата #Се грижам. Делувам. Менувам.

1

ПроКредит Банка со едукативна настава за стакленичките гасови

ПроКредит Банка во соработка со Општина Карпош ќе